Tarte cu rubarba si prune

Postat de Oana in Dulciuri
23 Apr 2015 | 4782 vizualizari
Tarte cu rubarba si prune

Dulce-acrisoara si buuuna! 

Ingrediente

Blat:

  • unt topit- 125 grame
  • lapte- 2 linguri
  • zahar pudra- 3 linguri
  • faina- 250 gr
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou
  • un praf de sare

Umplutura:

  • rubarba- 400 gr
  • prune- 400 gr
  • zahar- 4 linguri
  • unt- 50 gr
  • scortisoara- o lingurita
  • ienibahar macinat- un varf de lingurita
  • cardamon macinat- un varf de lingurita
  • amidon- 1 lingura

Mod de preparare

  • Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena

  • Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana pregatiti umplutura

  • Puneti untul la topit intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, apoi adaugati zaharul si lasati-l sa se caramelizeze usor

  • Adaugati prunele si rubarba taiate in cuburi si amestecati pana se inmoaie usor

  • Opriti focul si adaugati amidonul dizolvat in putina apa si condimentele

  • Tapetati cu ulei si faina 8 forme mici de tarta, de preferabil cu fund detasabil

  • Impartiti aluatul in 8 parti si intindeti cate o foaie pentru fiecare tarta, apoi asezati-l in forma si presati usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma

  • Impartiti apoi fructele in cele 8 forme si coaceti tartele la 180 de grade, pentru 30 de minute

  • Lasati tartele sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi desfaceti formele si lasati-le sa se raceasca pe un gratar

  • Puteti servi tartele cu frisca si ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu rubarba si prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Fursecuri cu ciocolata

Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam...

Citeste continuarea

Cozonac floare

Postat de vio_dreams

Cozonac floare

Primul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Faina trebuie sa fie foarte bine uscata ,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2015, 17:03
Inghit in sec! Imi place tare muuuuult rubarba, iar in combinatie cu alte fructe este mortales Cum ai congelat rubarba?? a fost oparita??
la 23.04.2015, 17:05
la 23.04.2015, 17:08
mmm ce frumoase si bune sunt!
la 23.04.2015, 17:09
ce frumoase sunt! N-am incercat pana acum rubarba, dar cred ca e tare buna pt ca o vad in multe retete dulci Neaparat trebuie s-o incerc si eu
la 23.04.2015, 17:17
Numai minunatii aduci azi!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking