Ingrediente
Pentru piure:
- 500gr cartofi albi
- sare
- 100 ml lapte caldut
- 1 lingura unt
Pentru umplut tartele:
- 6 oua de casa
- sare de Himalaya dpa gust
- putina boia dulce
- mix din boabe de piper macinate, dupa gust
- 60 gr. cascaval ras
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja,se tai cubulete, se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei.
Scurgem apa de pe cartofi, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare.
Adaugam untul si laptele caldut si obtinem un piure pufos.
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.
Umplem 6 forme de minitarte din silicon cam 3/4 din capacitate, lasand in mijloc cate o cavitate in fiecare forma in care von presara putina sare de Himalaya si piper dupa gust.
Spargem cate un ou in fiecare forma,, presaram putina boia dulce.
Asezam formele intr-o tava, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute.
Scoatem tava, presaram peste toate tartele putin cascaval ras, dam din nou tava la cuptor pentru alte zece minute, pana se topeste cascavalul si se rumenesc tartele usor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte de piure,ou si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|