Tarte portugheze

Postat de ianculubita in Dulciuri
10 Mar 2012 | 5285 vizualizari
Tarte portugheze

Va recomand aceasta reteta,este foarte delicioasa mai ales cand este servita calda.

Ingrediente

  • 1pachet aluat de foitaj
  • 2oua
  • 3linguri zahar+100g
  • 100ml smantana lichida
  • coaja si sucul de la 1portocala
  • 3linguri scortisoara

Mod de preparare

Pe aluatul intins,se pudreaza scortisoara,se ruleaza,tai bucati de 2-3cm grosime,le aseaza in formele de briose unse,desfaci rulourile cat forma ca un cosulet si dai la cuptor 10min;intre timp,faci crema cu ouale batutecu zahar,smantana,coaja de portocala;scoti tava,pui in fiecare forma cate 2linguri si mai lasi la cuptor 10-15min;in acest timp,pui pe foc intr-un vas 100g zahar sa se caramelizeze,stingi cu zeama de portocala,lasi pe foc pana se topeste bine zaharul apoi cu acest toping stropesti tartele scoase din cuptor;se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte portugheze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarte portugheze

Postat de licurici_lra

Tarte portugheze

Se presara scosrtisoara peste foaie de aluat intinsa, se ruleaza si se da 10 min la rece. Se scoate, se taie rulouri, se pun in tava cu forme de briose unsa cu putin ulei sau unt si se da la...

Citeste continuarea

Tarte portugheze

Postat de katty

Tarte  portugheze

Se intinde aluatul, se presara scortisoara macinata, apoi se ruleaza si se lasa la rece cateva minute. Se taie rulouri late de 2-3 cm, care se aplatizeaza cu degetele formand cosulete, care se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2012, 12:57
ooo...ce amintiri imi trezesti...am mancat ca porcu' in portugalia, nu ma mai opream, cred ca este unul din cele mai tari deserturi din lume, prin simplitate incredibil de gustoasa. am facut si acasa, ok....insa nu se compara ca cele de la mama lor. ti-au iesit foarte, foarte frumos, bravo!
la 10.03.2012, 13:11
Multumesc si ma bucur ca-ti plac;sunt intradevar foarte delicioase chiar daca nu sunt de la mama lor
la 10.03.2012, 13:20
oaaa, ce bunatate ai pregatit!
la 10.03.2012, 13:49
ce bunatati
la 10.03.2012, 14:26
ce bunatate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking