Tarte Tatin aux Poires

Postat de mitinita in Prajituri
4 Dec 2012 | 2538 vizualizari
Tarte Tatin aux Poires

Nu puteam sa nu fac o mica incursiune in patiseria frantuzeasca si cum aveam niste pere dulci,m-a dus gandul direct la o tarta tatin. Nu pot sa-mi inchipui de ce,inca nu o mai incercasem....dar oare de ce,e atat de simpla si atat de buna. Intruchipeaza tot ce inseamna rustic:simplu,bun si de calitate.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tigaie de fonta de 24 cm:
  • o jumatate de pachet de aluat de foietaj
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar brun
  • 3 pere

Mod de preparare

In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.

Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.

Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta.

Punem aluatul deasupra perelor si dam tava la cuptor,unde o tinem cam 20-25 de minute.

Rasturnam tarta pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin aux Poires" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert haiose

Postat de mirela0911

Desert haiose

Osanza se curata de pielita, apoi se da prin masina de tocat si se amesteca bine cu cele 200 g faina. Se imparte in 3 parti egale. Intr-un bol se pune faina, sarea, untura, oul si vinul alb. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Petra

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Petra

Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2012, 12:35
Eu am mai spus şi cu alte ocazii, parcă până nu văd la mine în farfurie, nu cred
Arată minunat Adina, iar de gust nu mă îndoiesc
la 04.12.2012, 12:36
Padre,asta cred ca e cel mai simplu desert,dar gustul e de milioane! Dar vezi ca poti sa-l mananci si direct din tigaie
la 04.12.2012, 12:38
super tarta asta
la 04.12.2012, 12:42
timea,chiar ca e tare buna.
la 04.12.2012, 12:55
mmmmmm..si eiu vreau dovezi la mine in farfurie!!!! super desert!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking