Tarte Tatin aux Poires

Postat de mitinita in Prajituri
4 Dec 2012 | 2533 vizualizari
Tarte Tatin aux Poires

Nu puteam sa nu fac o mica incursiune in patiseria frantuzeasca si cum aveam niste pere dulci,m-a dus gandul direct la o tarta tatin. Nu pot sa-mi inchipui de ce,inca nu o mai incercasem....dar oare de ce,e atat de simpla si atat de buna. Intruchipeaza tot ce inseamna rustic:simplu,bun si de calitate.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tigaie de fonta de 24 cm:
  • o jumatate de pachet de aluat de foietaj
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar brun
  • 3 pere

Mod de preparare

In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.

Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.

Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta.

Punem aluatul deasupra perelor si dam tava la cuptor,unde o tinem cam 20-25 de minute.

Rasturnam tarta pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin aux Poires" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura pufoasa din albusuri

Postat de momo121

Desert prajitura pufoasa din albusuri

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de reisnaor_2006

Prajitura cu ciocolata

            Se amesteca ingredientele uscate faina, zaharul, sarea, praful de copt si cacao. Adaugati uleiul, apa si se amesteca bine cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2012, 12:35
Eu am mai spus şi cu alte ocazii, parcă până nu văd la mine în farfurie, nu cred
Arată minunat Adina, iar de gust nu mă îndoiesc
la 04.12.2012, 12:36
Padre,asta cred ca e cel mai simplu desert,dar gustul e de milioane! Dar vezi ca poti sa-l mananci si direct din tigaie
la 04.12.2012, 12:38
super tarta asta
la 04.12.2012, 12:42
timea,chiar ca e tare buna.
la 04.12.2012, 12:55
mmmmmm..si eiu vreau dovezi la mine in farfurie!!!! super desert!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking