Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Postat de Doinavar in Aperitive / Garnituri
20 Feb 2013 | 4098 vizualizari
Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Ingrediente

  • 2-3 cartofi
  • 2 cepe (1 praz)
  • 200 g telemea de oi
  • 50 g feta sau branza de vaci
  • 2 felii patrate de branza topita
  • 2 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 150 g carnat afumat
  • 100 ml lapte
  • 6 felii de paine
  • 4-5 rosii micute
  • 2 linguri margarina
  • 4 linguri ulei
  • cateva fire patrunjel
  • piper

Mod de preparare

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm.
Se lasa sa fiarba 20 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac.

Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina apa. Caliti 5-6 minute, nu prea mult.

Ungeti feliile de paine pe o parte cu margarina (unt), apoi asezati-le cu partea cealalta, o secunda, in lapte. Asezati-le apoi cu margarina in jos intr-o craticioara de aproximativ 20 cm diametru, 4 pe margini putin indoite spre fundul cratitei si doua pe fund.

Scoateti cartofii din apa, curatati-i de coaja, zdrobiti-i intr-un castron, radeti deasupra branza telemea si adaugati branza de vaci (feta).

Tocati patrunjelul, adaugati-l in castron impreuna cu ceapa calita si un ou crud. Omogenizati compozitia. Condimentati cu piper. Puneti compozitia in cratita tapetata cu paine. Asezati deasupra felii de oua fierte si felii de carnati. Completati tartina cu rosiile feliate (feliute de castravete acru, gogosar) si asezati deasupra feliile de branza topita taiate in triunghiuri. Bateti cele doua  oua cu laptele ramas si turnati-le peste tartina. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30-35 minute.

Scoateti-o din cuptor si asezati craticioara pe un platou. La masa se taie felii ca un tort. Se serveste calda, ca aperitiv, fel principal sau cina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tortillas / Lipii de casă

Postat de ctlina

Tortillas / Lipii de casă

Într-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt.  Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul.  Adaugati apa calda...

Citeste continuarea

Impletita cu legume si carne

Postat de merisor67

Impletita cu legume si carne

Feliem carnea si o punem intr-un bol. Ceapa o taiem rondele si o adaugam peste carne, de asemeni usturoiul curatat. Gogosarul scurs l-am taiat bucatele mai micute si l-am adaugat in bol....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2013, 13:57
la 20.02.2013, 14:27
la 20.02.2013, 14:29
ce bun
la 20.02.2013, 14:57
super buna!!!!place
la 20.02.2013, 16:21
Intr-adevar MAXI-Tartine !!! Dar sunt bune rau....pentru 4 persoane ,da ?

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking