Tartine cu creveti

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2014 | 6028 vizualizari
Tartine cu creveti

Pentru cei carora le plac fructele de mare si nu numai .

Ingrediente

  • -100 gr creveti
  • -sucul de la o jumate de portocala si coaja razuita
  • -1 catel usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -50gr unt
  • 2 felii de paine
  • ulei de masline
  • 2 morcovi mari
  • o telina mai mica
  • piper
  • o jumate lamaie stoarsa
  • 4 linguri maioneza, sau iaurt grecesc

Mod de preparare

Crevetii ii decongelam

Intr-o craticioara mica punem untul si usturoiul putin la calit

Adaugam crevetii si ii lasam putin (2 minute )

 Adaugam sucul de portocala si coaja rasa precum si sarea si piperul

Mai lasam putin la fiert si ii oprim.

Totul dureaza maxim 10  minute .

Pentru a pregati baza pentru tartine  avem nevoie de : 2 felii de paine pe care le taiem in triunghiuri sau patratele( asta dupa cum doriti )

 Punem pe foc o tigaie la incins si prajim bucatile de paine .

 Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem si le stropim cu ulei de masline .

 Facem si salata de morcovi cu telina :

 Razuim morcovul si telina pe razatoarea mica

 Punem sare si piper , zeama de lamaie si maioneza si amestecam bine

 Acum putem asambla tartinele astfel : pe fiecare bucata de paine punem cate o lingurita de salata de morcovi si deasupra cate 2 creveti

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv cu ciuperci

Postat de panacris

Chec aperitiv cu ciuperci

Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de...

Citeste continuarea

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval: Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 14:49
la 06.01.2014, 14:50
la 06.01.2014, 14:52
Tare bune!!!
la 06.01.2014, 14:54
ce bune sunt
la 06.01.2014, 15:03

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking