Tartine cu pasta din file de hering

Postat de RODIMUR in Peste
29 Dec 2018 | 3378 vizualizari
Tartine cu pasta din file de hering

În urmă cu vreo zece zile am pregătit rapid, din ce aveam în frigider, aceste tartine drăguțe și gustoase pentru niște musafiri care m-au luat prin surprindere. După cum au fost primite, mi-am dat seama că tartine din acestea pot fi o alegere reușită chiar și pentru o masă festivă.

Ingrediente

  • 4 pâinițe
  • Pentru pasta de pește:
  • 1 conservă de file de hering în ulei (170 grame)
  • 50 grame de unt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 ceapă galbenă
  • sare
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • măsline (tăiate/fără sâmburi)
  • 1/2 ceapă roșie
  • 1/2 lămâie
  • 50 grame de unt

Mod de preparare

Mai întâi se prepară pasta de pește, mixând bine fileul de hering cu: ceapa galbenă, tăiată foarte fin, untul, sarea și zeama de lămâie.

Se taie fiecare pâiniță în două și în timp ce unele se ung cu pastă de pește, altele se ung cu unt.

Se pregătesc elementele de decor: se taie lămâia în felii subțiri (rondele, semirondele, sau sferturi) și ceapa roșie, de asemenea. Se spală roșiile cherry și se șterg cu hârtie absorbantă.

Se pune pastă de pește într-un poș și se decorează feliuțele unse cu unt.

Se decorează apoi, după plac, toate feliuțele și se pot servi imediat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu pasta din file de hering" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Postat de simonacallas

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Din cele două ouă (am folosit unul fiert şi unul nefiert, dar se pot folosi ambele fierte sau ambele nefierte, după preferinţă), 50 ml ulei, un praf de sare, muştar şi suc de lămâie...

Citeste continuarea

Supa ruseasca de peste varianta express

Postat de Ksenya

Supa ruseasca de peste varianta express

Sotam ceapa in ulei pana ceapa devine sticloasa,adaugam putina sare si apoi morcovii si foaia de dafin. Sotam 4 minute adaugam si cartofii amestecam de cateva ori . Completam cu stocul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2018, 06:29
la 29.12.2018, 07:59
`Bravo, Rodica !!! Cum se spune,, ai fost pe faza "" . Este o idee buna . Mereu trebuie sa ai cate ceva in kit-ul de ,, supravietuire culinara "" . Inasa fel incat in orice moment sa poti servi ceva daca este nevoie
la 29.12.2018, 08:47
o rețetă rapida, gustoasa, arata foarte bine
la 29.12.2018, 09:37
Diana, mulțumesc!
la 29.12.2018, 09:38
Mulțumesc frumos, Mihaela! Da, m-am descurcat și am mai făcut atunci niște tartine (urmează să le prezint și pe acelea) chiar mai drăguțe și mai bune...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking