Ingrediente
Blat:
- 1 ou
- 200 g zahar
- 50 g margarina
- 2 lg miere
- 200 ml lapte
- 300 g faina
- 1/2 lg. bicarbonat
Glazura:
- 250 g zahar
- 250 g margarina
- 5+5 ling. lapte
- 50 g cacao
- esenta de rom(sticluta nu fiola)
- nuca,nuca cocos colorata,bombonele colorate
Mod de preparare
Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet .
Tapetam o tava cu hartie de copt (25/35cm) si turnam compozitia .
Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patrate.
Glazura :
Intr-o craticioara punem zaharul amestecat cu cacao, margarina, laptele(numai 5 ling) si le punem pe foc pana se omogenizeaza. Dam deoparte si punem esenta de rom.
Fiecare patrat il dam prin glazura de ciocolata,il lasam cateva sec sa se absoarba(Sabina s-a ajutat de o frigaruie cu 2 dinti), apoi il tavalim prin ce dorim.
Din cand in cand mai punem glazura pe foc si mai adaugam cateva ling.de lapte ca se ingroasa.
pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita lui Sabina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|