Tavalita lui Sabina

Postat de kamy in Prajituri
24 Apr 2011 | 7605 vizualizari
Tavalita lui Sabina

In primul rand....HRISTOS A INVIAT!!! si sa petreceti in continuare SARBATORILE DE PASTI in liniste si belsug. Aseara mai comentam pe aici si Sabina a vazut tavalita postata de miremirc si i se facu pofta.Eu intr-o doara i-am spus sa-si faca daca vrea(era ora 22)si s-a apucat.A facut-o singura singurica(azi la glazura am ajutat-o putin in sensul ca am schimbat ceva la cantitati),dar numai azi a "tavalit-o"ca aseara am fost la Inviere si nu a mai apucat.

Ingrediente

Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 lg miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lg. bicarbonat
Glazura:
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 5+5 ling. lapte
  • 50 g cacao
  • esenta de rom(sticluta nu fiola)
  • nuca,nuca cocos colorata,bombonele colorate

Mod de preparare

Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite  la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet .

 Tapetam o tava cu hartie de copt (25/35cm) si turnam compozitia .

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patrate.

Glazura :

Intr-o craticioara punem zaharul amestecat cu cacao, margarina, laptele(numai 5 ling) si le punem pe foc pana se omogenizeaza. Dam deoparte si punem esenta de rom.

Fiecare patrat il dam prin glazura de ciocolata,il lasam cateva sec sa se absoarba(Sabina s-a ajutat de o frigaruie cu 2 dinti), apoi il tavalim prin ce dorim.

Din cand in cand mai punem glazura pe foc si mai adaugam cateva ling.de lapte ca se ingroasa.

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita lui Sabina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Rudy

Postat de privatelaura

Prajitura Rudy

Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari....

Citeste continuarea

Prajitura Negresa cu gem si bezea

Postat de diana_k

Prajitura Negresa cu gem si bezea

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi maresc considerabil volumul, se adauga nuca, apoi faina, praful de copt, romul si la final laptele. Se amesteca usor si se toarna compozita in tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2011, 00:09
bravo,Sabina
la 25.04.2011, 00:13
Doamne mami ce fata minunata ai!!! Pupa Ruxy manutele ei scumpe si tare harnicute!!!! Felicitari! Splendida! Paste Fericit draga mea!
la 25.04.2011, 00:14
foarte reusita sa-ti traiasca scumpita ta de fata si sa mai faca
la 25.04.2011, 00:21
ela...ii transmit maine ca acuma dorm toti numai eu si Pusi treze
la 25.04.2011, 00:23
ruxy...ce ma bucur ca incepe sa"miste" multumesc draga mea PASTE FERICIT si tie

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking