TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA

Postat de panacris in Peste
5 Ian 2016 | 4721 vizualizari
TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA

Pe masa de Revelion, se spune că nu trebuie să lipsească peștele. Anul acesta am vrut ceva mai inedit, dar simplu. Se pare că mi-a reușit. Înainte de sărbători, pe FB, Staropramen și ChefFoa, ne-a tot provocat la joacă: să gătim. Ei, într-o pauză, m-am jucat și eu;) Sincer am salvat majoritatea rețeteleor. Mi s-au părut tare interesante și destul de simple. Una dintre ele este această minunată terină. Simplă, gustoasă și inedită.  Rețeta origială o găsiți aici: https://www.youtube.com/watch?v=8cfOhi5IUFI

Ingrediente

  • Cartofi albi 500 g,
  • Cartofi mov 300 g,
  • Păstrăv afumat 100 g,
  • File de novac afumat 100 g,
  • Șofran 1 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Mărar 1 legătură,
  • Ceapă verde 2-3 bucăți,
  • Unt gras 150 g,
  • Ulei de măsline extra virgin 2-3 linguri,
  • Roșii colorate cca. 250 g,
  • Usturoi 1-2 căței,

Mod de preparare

Cartofii se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți mari și se pun la fiert în apă clocotită, puțin sărată în vase diferite, cca. 15 minute, la foc mediu, până ce sunt pătrunși. În vasul cu cartofii albi, se adaugă praful de șofran, pentru a se obține o culoare gălbuie intensă și o aromă intensă.

Câte timp se fierb cartofii, se dezosează păstrăvul afumat, această operațiune, se face dintr-o singură mișcare, scoțând șira spinării. Dacă mai rămân oscioare se poate folosi o pensetă de bucătărie.

Pentru salsa de roșii, se folosește doar pulpa, tăiată felii, ce se pune într-un bol, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă usturoi tocat, sare iodată, piper proaspăt măcinat și eventual câteva fire de chives tocate mărunt sau mărar, se amestecă ușor până se combină toate gusturile, apoi se dă la rece până la servire.

Cartofii fierți se strecoră de apă, se pun într-un vas, se adaugă untul cubulețe, ceapa verde tocată mărunt, doar partea verde, se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă ușor, ca să se înglobeze aromele.

Într-o tavă de chec tapetată cu folie alimentară, se așează fileul de novac, apoi cartofii fierți ce se zdrobesc, astfel încât să nu rămână goluri. Apoi se așează fileurile de păstrăv și se acoperă cu restul de cartofi. Atenție, terina nu conține niciun fel de gelatină, sau alt ingredient pentru a se lega, doar unt. Se acoperă tava cu folie alimentară, și apoi se presează bine cu mâinile sau mai bine cu o altă tavă. Se poate arunca tava de la înălțime pe tocătorul de lemn, pentru  a se fixa mai bine, și să nu rămână goluri. Terina se lasă la rece, minim 90 de minute, mai indicat ar fi până a doua zi.

Terina răcită și închegată se scoate din tava de chec, apoi se feliază cu un cuțit subțire și bine ascuțit, se pune pe un platou de servire, se oreanză cu salsa de roșii și se savurează alături de o bere rece. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de peste

Postat de Ksenya

Chiftele de peste

Pestele il scurgem bine folosind mainile. Putem sa-l dam la robot (eu am preferat sa-l tai la cutit ) si il adaugam intr-un castron. Adaugam  treptat celelalte ingrediente. Amestecam...

Citeste continuarea

Salată rapidă de paste

Postat de ela2015

Salată rapidă de paste

Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (într-o oală, punem o cantitate suficientă de apă şi o dăm la foc  mediu; când apa a început să fiarbă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2016, 18:30
la 05.01.2016, 18:33
Interesanta reteta!
la 05.01.2016, 18:37
Imi placee
la 05.01.2016, 18:38
Deci poate sa fie buna reteta, dar daca e de la fandositul ala, nu mananc.....
la 05.01.2016, 18:44

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking