Ingrediente
- 1 ciolan de porc cu os si foarte multa carne(aprox.1,300 kg)
- fleica afumata de porc (aprox.0.400 kg)
- 2 morcovi
- 250 ml apa
- 4 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- ½ lingurita cimbu uscat
- boabe de piper
- 10 felii subtiri de jambon sau bacon pentru a îmbraca forma
Mod de preparare
Am pus toate ingredientele în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l (mai putin feliile de jambon/bacon), am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore.
Am scos carnea din vas, am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut.
Am rupt carnea fâşii.
Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat feliile de jambon/bacon.
Am asezat apoi carnea, iar la mijloc am pus cei doi morcovi.
Lichidul ramas în vas l-am strecurat si l-am pus peste carne. Fiindca am folosit ciolan, acesta se va închega ca si la piftie si va fi un bun liant pentru terina mea.
Am acoperit cu folie, am lasat sa se raceasca, apoi am pus o greutate deasupra si am lasat la frigider peste noapte.
A doua zi am rasturnat pe un platou si am servit cu muraturi sau cu dulceata de ardei iute.
S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din ciolan de porc si afumatura la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|