Ingrediente
- 300-400 gr ciuperci champinion
- 2 linguri ulei de masline
- 1lingurita unt
- 1 bucata cirnat cu cimbru
- 2 felii de bacon
- sare
- piper
- 1 ardei gras copt
- 1 rosie
- 1 catel usturoi
- 1 lingurita patrunjel+marar tocat
- pt mamaliga:
- 1 cana faina malai
- 2 si 1/2 cani de apa
- 1 praf de sare
- pt servit(optional):
- unt pt mamaliga
- cas de capra
Mod de preparare
Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi se pun in tigaia incinsa cu putin ulei de masline si unt. Se prajesc la foc iute 5-7 minute, se adauga cirnatul taiat feliute subtiri, baconul taiat bucatele si se continua prajirea la foc iute 5 minute. Se adauga ardeiul gras copt curata si taiat cubulete, rosia curatata de coaja taiata si ea cubulete, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si verdeturile tocate fin.Se lasa tigaia in continuare la foc iute 2-3 minute.
Mamaliga am pregatit-o in vasul zepter: am pus apa cu un praf de sare la fiert cu capacul pus. Cind apa a inceput sa fiarba am adaugat malaiul turnat in ploaie amestecind cu un tel. Am luat vasul de pe foc, am pus capacul si am lasat sa-si faca treaba. Pina am pregatit masa, a fost si mamaliga gata. Am servit un botz de mamaliga cu cele rapide din tigaie, cu un cub de unt pus peste mamaliga fierbinte si cu niscai cas de capra dat pe razatoarea mare. Nu pot sa va spun decit pofta buna si noua sa ne fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaia rapida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|