Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
20 Dec 2016 | 2698 vizualizari
Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie

Ingrediente

  • Pentru cartofi:
  • 200 grame cartofi mici (eu am folosit violet)
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • ulei de masline
  • Pentru peste:
  • 4 bucati filet peste alb (eu am folosit tilapia)
  • 40 grame unt la temperatura camerei
  • 1/4 salota
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fasii prosciutto
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • cateva tulpini de patrunjel
  • Pentru salata de sfecla rosie:
  • 6 sfecle gatite
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • mesclun (mix de frunze de salata)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti. 

Intre timp, se amesteca untul cu salota tocata, mustarul, usturoiul pisat, sare, piper, patrunjelul tocat, prosciutto tocat si sucul de lamaie. 

Se taie sfeclele in sferturi si se amesteca cu otet balsamic, sare, piper si ulei de masline. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie non-aderenta, la foc mediu. 

Se presara bucatile de peste cu sare si piper si se tranfera in tigaie. Se gatesc 3 minute, se intorc si se ung cu untul aromatizat, pe toata suprafata expusa. Se mai lasa 2-3 minute si se transfera pe farfurii. 

Se servesc cu salata de sfecla, mesclun si cartofii crocanti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Anghilă cu roșii

Postat de panacris

Anghilă cu roșii

Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune uleiul  de măsline,...

Citeste continuarea

Salau pane

Postat de sufletista

Salau pane

Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2016, 15:24
Ce reteta frumoasa ne-ai adus , tare buna . Eu ador salata de sfecla rosie
la 20.12.2016, 15:43
la 20.12.2016, 15:51
Ce interesant suna... yammy
la 20.12.2016, 16:09
Mda, ai inceput sa-ti revii!
la 20.12.2016, 16:11
Ce bun!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking