Tiramisu (2)

Postat de susu in Prajituri
30 Mai 2012 | 3991 vizualizari
Tiramisu (2)

O crema senzationala, rezultatul a fost nemaipomenit, am folosit jumatate din crema de la tortul acesta : http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-cafea-33467.html - reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • Ingrediente crema:
  • 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
  • 200 g mascarpone
  • 250 g frisca batuta
  • 1 lingura esenta de cafea sau dupa gust
  • 2 lingurite din siropul de cafea
  • siropul pentru piscoturi:
  • 200 ml apa,
  • 5 linguri de cafea,
  • 6 linguri de zahar,
  • esenta de cafea
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g boabe cafea
  • cacao

Mod de preparare

Reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală

Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie si un praf de sare, se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea, cele doua lingurite din sirop si cafeaua instant. Crema se face cu o zi inainte pentru a sta la rece si a se intari.

1/3 din crema se amesteca cu pudra de cacaoa pana devine neagra si apoi montam tiramisu. Se inmoaie rapid (1-2 secunde) fiecare piscot in siropul rece si se aseaza unul langa altul, deasupra se pune crema alba si peste se pune cu ajutorul unui pos, crema cu cacao, iar piscoturi, crema alba si deasupra crema neagra dupa care facem cu frigaruia niste urme in crema, deasupra.

Se da la rece pana a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresă cu cremă de brânză (urdă)

Postat de diaconta

Negresă cu cremă de brânză (urdă)

Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen. Am lasat sa se raceasca. Ouale...

Citeste continuarea

PRĂJITURA BUDAPESTA

Postat de panacris

PRĂJITURA BUDAPESTA

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2012, 20:46
bun
la 30.05.2012, 21:03
la 30.05.2012, 21:17
ne-ai bombardat cu bunaciuni
la 30.05.2012, 21:58
numai bunatati
la 30.05.2012, 22:41
super

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking