Ingrediente
- 1 pachet mare de piscoturi
- Ingrediente crema:
- 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
- 200 g mascarpone
- 250 g frisca batuta
- 1 lingura esenta de cafea sau dupa gust
- 2 lingurite din siropul de cafea
- siropul pentru piscoturi:
- 200 ml apa,
- 5 linguri de cafea,
- 6 linguri de zahar,
- esenta de cafea
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g boabe cafea
- cacao
Mod de preparare
Reteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală
Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie si un praf de sare, se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea, cele doua lingurite din sirop si cafeaua instant. Crema se face cu o zi inainte pentru a sta la rece si a se intari.
1/3 din crema se amesteca cu pudra de cacaoa pana devine neagra si apoi montam tiramisu. Se inmoaie rapid (1-2 secunde) fiecare piscot in siropul rece si se aseaza unul langa altul, deasupra se pune crema alba si peste se pune cu ajutorul unui pos, crema cu cacao, iar piscoturi, crema alba si deasupra crema neagra dupa care facem cu frigaruia niste urme in crema, deasupra.
Se da la rece pana a doua zi
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu (2)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|