Tiramisu reţetă originală, cu banane

Postat de Constelatialeu in Prajituri
23 Iul 2014 | 5721 vizualizari
Tiramisu reţetă originală, cu banane

Tiramisu reţetă originală E un fel de 'Aceiasi Marie ,dar cu alta palarie''....tiramisu=mascarpone si restul cum te taie la bibilica,dar e bun rau .....

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 g branza mascarpone
  • 40 de piscoturi
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 5-6 pliculete ness
  • 1 lingura coniac
  • 1-2 banane
  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Mai intai am frecat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit si am obtinut o textura cremoasa.Separat am batut frisca spuma tare, nu este nevoie de zahar deoarece frisca lichida este indulcita. Apoi am adaugat in galbenusuri branza mascarpone, am amestecat bine iar la final frisca batuta spuma. Dizolvam pliculete de ness cu apa rece si adaugam lingura de coniac.

Am luat un vas de yena rotund si incapator, am inmuiat piscoturile in ness, atat cat sa se inmoaie. Pe fundul vasului de yena am asezat un strat de piscoturi inmuiate, apoi am acoperit cu compozitia de mascarpone, am pus un strat de banane taiate rondele, apoi piscoturi, crema si tot asa pana am terminat toate ingredientele. Deasupra am pudrat cu cacao.

Delicios si usor de facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2014, 18:07
Cleme, şi eu care credeam că ai fost la muncă. Hmm, e rece?
la 23.07.2014, 18:09
Ce bun vreau si eu
la 23.07.2014, 18:10
ce bun
la 23.07.2014, 18:12
Daca am ajuns dupa Padre..... Bun tiramisul tau!
la 23.07.2014, 18:15
Si la mine e pe ... teava . Adica in seara asta-l prepar ))

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking