Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 250 g branza mascarpone
- 40 de piscoturi
- 4 galbenusuri
- 400 ml frisca lichida
- 150 g zahar
- 5-6 pliculete ness
- 1 lingura coniac
- 1-2 banane
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Mai intai am frecat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit si am obtinut o textura cremoasa.Separat am batut frisca spuma tare, nu este nevoie de zahar deoarece frisca lichida este indulcita. Apoi am adaugat in galbenusuri branza mascarpone, am amestecat bine iar la final frisca batuta spuma. Dizolvam pliculete de ness cu apa rece si adaugam lingura de coniac.
Am luat un vas de yena rotund si incapator, am inmuiat piscoturile in ness, atat cat sa se inmoaie. Pe fundul vasului de yena am asezat un strat de piscoturi inmuiate, apoi am acoperit cu compozitia de mascarpone, am pus un strat de banane taiate rondele, apoi piscoturi, crema si tot asa pana am terminat toate ingredientele. Deasupra am pudrat cu cacao.
Delicios si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|