Tiramisu cu dulceata de lapte

Postat de panacris in Retete Montare D’oro
12 Dec 2018 | 2848 vizualizari
Tiramisu cu dulceata de lapte

Nohat, finaly, un desert pe gustul Zmeilor ;) Tiramisuuuu, ce l-am înnobilat cu frișca Montare D'oro și dulceață din lapte! ;) Cu ocazia asta, n-am mai folosit niciun pic de zahăr ;) O rețetă simplă, dar maiestuoasă ca și gust! Gata cu vorba! spor și poftă bună! ;) P.S. Abia am reușit câteva poze de prezentare, cu ultimele porții :D ;)

Ingrediente

  • pișcoturi 300 g
  • mascarpone 250 g
  • friscă Monte D’Oro 250 g
  • dulceață de lapte 100 g
  • cafea concentrată 200 ml
  • gelatină 1 plic
  • cacao pudră ptr decor

Mod de preparare

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă rece, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până se topeste, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)  După ce s-a răcorit gelatina, se adaugă la crema de mascarpone cu dulceață de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas se așază un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele. Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi. Se presară cu cacao, doar înainte de servire.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura gen Tiramisu

Postat de RODIMUR

Desert prajitura gen Tiramisu

Se fierb 2 linguri de cafea decofeinizată, cu 3 linguri de zahăr și 300 ml apă. Se lasă la răcit. Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 125 grame de zahăr tos fin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2018, 21:36
Wow ce combinatie!
la 12.12.2018, 21:39
la 12.12.2018, 21:45
la 12.12.2018, 21:47
Delicatesă!
la 12.12.2018, 21:54
`misu asta a vrut laptic ?

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking