Ingrediente
- pișcoturi 300 g
- mascarpone 250 g
- friscă Monte D’Oro 250 g
- dulceață de lapte 100 g
- cafea concentrată 200 ml
- gelatină 1 plic
- cacao pudră ptr decor
Mod de preparare
Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă rece, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până se topeste, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!) După ce s-a răcorit gelatina, se adaugă la crema de mascarpone cu dulceață de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
Într-un vas se așază un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele. Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi. Se presară cu cacao, doar înainte de servire.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|