Ingrediente
- un pachet de piscoturi
- un pachet crema vanilie Dr.O'etker - la rece
- un pachet praf de frisca
- 600 ml. lapte rece
- 5 linguri cu zahar
- esenta de vanilie
- 250 g crema mascarpone
- cafea tare ( 4 linguri de cafea la cana de apa )
- 80 ml. Whisky
Mod de preparare
Tiramisu reţetă adaptata
Crema : Intr-un bol amestecam praful de crema de vanilie de la Dr. O'etker cu praful de frisca , laptele si zaharul. Mixam totul energic, pana obtinem o crema ferma. Adaugam crema mascarpone , o fiola de vanilie si mixam in continuare.
Separat preparam cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 50 ml. Whiskey.
Inmuiem piscoturile in amestecul de cafea cu Whiskey si le ordonam soldateste pe un platou. Intindem un strat de crema peste stratul de piscoturi, apoi revenim cu un strat de piscoturi inmuiate-n cafea si acoperim totul cu crema .
Decoram cu pudra de cacao si servim dupa ce tinem prajitura cateva ore la rece.
Eu am folosit si topping de tiramisu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|