Ingrediente
Blat:
- 6 oua
- 200 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 160 gr faina
- 2 lg cacao neagra
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lgt esenta de vanilie
- lichior Amaretto pt insiropat
Crema:
- 6 galbenusuri
- 225 gr zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 4 lg Amaretto
- 500 gr mascarpone
- 250 gr branza de vaci grasa
- 300 ml frisca lichida
- 1 pliculet intaritor de frisca
Mod de preparare
Tiramisu reţetă cu blat
Si-a luat mama "cuptior" electric :D:D:D si ce miiinunaaaate sunt toaaate acuuum, maai minunate ca inainte! :))
Pregatim o tava de 30cm x 40 cm.
Blat:
Batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pana capata consistena de bezea. Punem galbenusurile, esenta si la final, in ploaie, amestecul de faina, praf de copt si cacao, cernut inainte. Dam blatul la cuptor la 180C pana cand trece testul scobitorii. Cand s-a racit il taiem in doua straturi si il insiropam bine cu lichior, hac!
Crema:
Pregatim galbenusurile mixate bine cu zaharul si 2 lg de Amaretto pe baie de aburi pana se ingroasa cam ca o budinca, apoi luam jos de pe foc, adaugam celelalte 2 linguri de Amaretto si zaharul vanilinat. Separat mixam bine branza mascarpone cu branza de vaci si in alt vas mixam frisca pana se intareste bine. Cand crema cu Amaretto s-a racit o adaugam peste amestecul de branza si omogenizam. La final punem si frisca si intaritorul.
Asamblare:
Umplem blaturile cu 2/3 din crema, iar restul intindem uniform pe deasupra, dupa care cernem cacao neagra peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|