Tiramisu reţetă cu crema de cafea

Postat de merisor67 in Torturi
31 Ian 2014 | 19862 vizualizari
Tiramisu reţetă cu crema de cafea

Nu este Tiramisu reţetă originală si stiu ca unora nu le place crema cu oua crude(nici mie), dar intre a manca galbenusuri crude sau albusuri crude, aleg a doua varianta pentru ca batute bine cu zahar devin spumoase si le accept mai repede. Am facut o singura data, de curiozitate, reteta de baza, cu ouale crude, foarte buna a iesit, dar acum am ales sa prepar altfel crema, sa fie galbenusurile fierte si doar albusurile crude. Am ales crema de cafea, a Polianei, in care am amestecat la final albusurile batute spuma pentru a fi mai cremoasa si mai multa.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet piscoturi Savoiardi
  • 750 ml cafea fiarta, tare(8 lingurite cu varf)
  • 150 ml Amaretto
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr unt(85% grasime)
  • 250 gr mascarpone
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Reteta Polianei cu crema de cafea o gasiti  aici.

Mai intai preparam cafeaua, eu am preparat-o la ibric din 750 ml apa, 8 linguri cafea,  2 lingurite zahar si un pic de sare, putina de tot, doar sa-i accentueze gustul.

Lasam cafeaua sa se raceasca si sa se limpezeasca apoi o strecuram printr-un filtru de cafea si o amestecam cu amaretto.

100 ml de cafea ii folosim la crema iar restul pentru piscoturi.

Trecem la prepararea cremei.

Frecam bine galbenusurile cu 200 gr zahar si putina sare, pana devin spumoase.

Intr-un vas mai largut, o craticioara, punem cafeaua din nou pe foc, iar cand este fierbinte luam 2-3 linguri din ea si diluam galbenusurile, apoi le punem peste cafeaua de pe foc si amestecam bine pana cand se ingroasa crema bine, ca o budinca asa cum spune Poliana.

Dam craticioara la rece acoperita cu o folie.

Scoatem untul de la frigider si il lasam putin la temperatura camerei, pana se raceste crema, apoi il frecam bine pana devine spumos si il amestecam in crema punand putin cate putin si mixand energic, apoi procedam la fel si cu mascarponele.

Batem ouale spuma cu putin zahar(1 lingura), asta asa pentru a se intari mai bine, apoi le adaugam in crema de cafea, mixand bine pentru a se uniformiza crema.

Dam crema la rece pentru 10-15 minute, apoi, punem cafeaua pe un platou intis si incepem sa scufundam piscoturile in ea cate o secunda pe o parte si pe cealalta sa se patrunda doar putin.

Asezam pe un platou, cate un rand de piscoturi si un rand de crema, pana la epuizarea acestora, deasupra fiind crema.

Cernem putina cacao deasupra cremei si dam tortul la rece pana il vom servi.

Este delicios!!

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

Postat de Bucataras

⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

Cum se prepară ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:     Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Postat de oanapl

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2014, 11:08
Meri, eu mănânc cum ar fi, cu ouă crude, fierte, ori cu coajă.
Dar ce ai făcut tu e minunat, aşa că cer două porţii.
la 31.01.2014, 11:11
la 31.01.2014, 11:11
Padre ) sunt bune si cu coaja, contine calciu )
Doua portii sa fie!
la 31.01.2014, 11:11
Cris
la 31.01.2014, 11:14
buna buna

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking