Ingrediente
- 3 galbenusuri
- 6 linguri zahar +2 linguri
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 gr branza mascarpone
- lapte
- piscoturi(in functie de tava in care il preparati)
- 200-250 ml frisca
- cafea naturala
- cacao
Mod de preparare
Tiramisu reţetă cu frisca
Mai intai preparam cafeaua adaugam 2 linguri de zahar dupa care o punem la racit.
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul ramas si zaharul vanilat pana se topeste de tot, apoi adaugam branza si omogenizam. Daca crema este prea consistenta adaugam lapte (in functie de cum vrem crema). Dupa ce avem crema pregatita, frisca batuta si cafeaua racita incepem sa asamblam prajitura.
Luam fiecare piscot si il trecem prin cafea( care a fost amestecata cu esenta de rom) dupa care o punem in tava. Dupa ce am acoperit toata tava cu piscoturi punem jumatate din crema, alt rand de piscoturi(al doilea) si restul de crema si ultimul rand de piscoturi(al treilea). Deasupra se pune frisca si se pudreaza cu cacao. Se pune la rece si se mananca a doua zi. DELICIOS.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|