Tiramisu reţetă cu lamaie
Piscoturile se inspiropeaza cu limonada.
In loc de limonada, mai 'pretentios', se poate face un mix de 50ml limoncello, cu 2-3 linguri de zahar, 200ml de apa - pe foc mic 2-3 minute
Crema se face astfel:
Pe foc mic, am pus coaja de lamaie, zeama de lamaie, 50gr de unt (cam 2 linguri zdravene). Dupa ce s-a topit bine zaharul, am adaugat ouale. Am mai tinut pe foc putin, pana s-a ingrosat (inca 2-3 min)
Optional, se poate adauga un plic de gelatina inmuiat in 100ml apa (se lasa cateva minute). Se pune peste crema si se amesteca putin. Ultima data am facut fara gelatina, si a iesit crema nu la fel de tare, dar nu m-a deranjat.
Separat, am facut frisca cu mixerul(se poate si din 2 plicuri cu lapte, sau 2 cutii mici Dorna, sau daca aveti de unde cumpara gata facuta- e mai rapid), am adaugat cele 2 cutii de mascarope in frisca, si batut inca 1-2 minute, sa se incorporeze. Am adaugat frisca cu mascarpone peste crema de lamiie cu ou.
Asezarea in tava patrata: un strat de piscoturi insiropate, jumatate din crema, inca un strat de piscoturi insiropate, restul de crema.
Nu am poze, dar voi reveni ;)