Ingrediente
- 5 galbenusuri
- 4 albusuri
- 200 g zahar pudra
- 2 cutii mascarpone -500 g
- 1 pliculet cu finesse vanilie burbon
- 2 linguri coniac
- 3 lingurite de ness
- piscoturi -42 am folosit eu
- cacao si aschii de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa,apoi adaugam esenta de vanilie si coniacul.Adaugam mascarponele si mixam bine pana se omogenizeaza.La final adaugam albusurile batute spuma tare,avand grija sa le incorporam cu miscari incete,de jos in sus.
Nessul il amestecam cu apa rece in inmuiem piscoturile,nu foarte mult,doar le scufundam si apoi le scoatem,sa nu se inmoaie rau.
Asamblare : Eu am folosit o tava de aluminiu dimensiuni 30/24.Am asezat un start de piscoturi inmuiate in ness,apoi am pus jumatate din crema,peste crema piscoturi si restul de crema.Mi-au incaput in total 42 de piscoturi.Deasupra am presarat aschii de ciocolata si am pudrat cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta Oanei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|