Tiramisu reteta Oanei

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Dec 2014 | 11827 vizualizari
Tiramisu reteta Oanei

Nu stiu daca este Tiramisu reţetă originală, dar am zis sa fac si alta varianta de tiramisu si am dat cautare pe bucataras si m-am oprit la reteta Oanei. Ea spune ca se aproprie de reteta originala de tiramisu,eu n-am mancat din aia originala,deci o cred pe cuvant.Am schimbat cafeaua cu nessul.

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone -500 g
  • 1 pliculet cu finesse vanilie burbon
  • 2 linguri coniac
  • 3 lingurite de ness
  • piscoturi -42 am folosit eu
  • cacao si aschii de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa,apoi adaugam esenta de vanilie si coniacul.Adaugam mascarponele si mixam bine pana se omogenizeaza.La final adaugam albusurile batute spuma tare,avand grija sa le incorporam cu miscari incete,de jos in sus.

Nessul il amestecam cu apa rece in inmuiem piscoturile,nu foarte mult,doar le scufundam si apoi le scoatem,sa nu se inmoaie rau.

Asamblare : Eu am folosit o tava de aluminiu dimensiuni 30/24.Am asezat un start de piscoturi inmuiate in ness,apoi am pus jumatate din crema,peste crema piscoturi si restul de crema.Mi-au incaput in total 42 de piscoturi.Deasupra am presarat aschii de ciocolata si am pudrat cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta Oanei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu pere si crema de branza

Postat de Pungasa_Rogue

Desert briose cu pere si crema de branza

Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Postat de mirela0911

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2014, 20:24
ne servesti si pe noi sau doar ne arati prajitura?
la 24.12.2014, 20:54
i love Tiramisu
la 24.12.2014, 21:06
Aveam si eu in plan tiramisu, am luat tot ce-mi trebuie, dar n-a fost sa fie acum
la 24.12.2014, 21:12
bun bun
la 24.12.2014, 21:20
Merisor,mai sunt zile,ca inca n-au intrat in sac....

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking