Tiramisu (reteta originala)

Postat de cristinne in Prajituri
6 Sep 2010 | 108640 vizualizari
Tiramisu (reteta originala)

Am mai macat tiramisu pana acum, dar nu am facut niciodata. E prima data cand fac si am zis ca trebuie sa respect intocmai reteta originala. Pe unde am mancat pana cum, pot spune ca la noi in tara, o singura data am nimerit ceva asemanator cu notiunea de tiramisu italian ca la mama lui. Cofetariile isi cam bat joc si ce fac ele nu se numesc tiramisu (folosesc blat in loc de piscoturi si o crema fada in loc de crema de mascarpone, rezultatul final fiind o prajitura cu crema fara gust). Nu numai cofetariile, insa si multe dintre bucataresele pe unde am gustat, fac tiramisu cu o crema din frisca lichida si nu cu mascarpone,deci rezultatul fiind cu totul altul decat cel asteptat, insa cine a gustat cu adevarat un tiramisu bun, nu il va uita niciodata! Cazul meu,:)) Am macar in Italia la "el" acasa si am mancat in Romania (la o cafenea italieneasca dintr-un mall "Il gelato", unde intr-adevar am zis ca papilele mele gustative au dat de rai!

Ingrediente

  • piscoturi - 24 bucati ;
  • mascarpone: 500 gr;
  • oua: 5;
  • cacao neagra;
  • cafea;
  • coniac;
  • zahar: 7 linguri;
  • fulgi de ciocolata rasa: 3 linguri;

Mod de preparare

Se separa ouale.

Se bat albusurile spuma.

Se bat separat galbenusurile cu zaharul, adaugandu-se esenta de rom pana se fac crema. Se face separat cafeaua (espresso).

Se raceste cafeaua.

Se incorporeaza crema de galbenusuri cu branza mascarpone si apoi si albusurile de ou batute spuma. Eu am folosit mixerul si nu recomand pt ca mi s-a cam subtiat crema finala (nu mult dar asa mi s-a parut. Recomand  sa se foloseasca o paleta pt incorporat amestecurile la final.

Se face amestecul lichid din cafea si coniac (cine are, va pune si vin de Marsala, eu nu am gasit in Romania).

Se pune intr-o tava cu pereti mai inalti (eu nu am gasit la indemana  si am facut pereti falsi din staniol, puteam folosi tava de chec dar acum mi-a dat prin cap:))), se pune un strat de piscoturi date prin cafea (inmuiate pe ambele parti), apoi un strat de crema, apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi ultimul de crema. Se pudreaza la final cu o sita cu cacao neagra si cu fulgii de ciocolata (ciocolata neagra rasa).

Se da la rece pentru minim 5 ore.

 Este absolut un deliciu!

 Crema de mascarpone este fabuloasa;)) merita toti banii, desi mi s-a parut exagerat de scumpa, deh, nu mancam tiramisu zilnic asa ca merita!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu (reteta originala)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2010, 13:27
la 06.09.2010, 14:45
la 06.09.2010, 17:01
la 06.09.2010, 19:23
eu nu fac tiramisu cu mascarpone si efoarte reusita
la 06.09.2010, 19:30

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking