Tìramisú - reteta originala

Postat de Brindusa in Prajituri
26 Ian 2010 | 10260 vizualizari
Tìramisú - reteta originala

Numele este format din doua parti :" tìrami" (trage,-ma) si "sú" (sus). De aceea cand ii spuneti numele, nu puneti accentul pe a2a litera i, ci odata pe primul i si a2a oara pe u.

Ingrediente

  • 6 oua, separate
  • 6 linguri de zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml cafea tare, rece
  • cacao neagra pentru ornat
  • 1 pachet (dublu) de piscoturi savoiardi
 

Mod de preparare

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para.

Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporeaza cu atentie albusurile in crema. Pune 2 linguri de cafea si amesteca usor.

Unge cu unt o tava lunga, trece cate un piscot prin cafea (nu-l lasa mai mult de 2 secunde in cafea, pentru ca devine mult prea moale), si pune-l in tava in pozitie verticala. Fa acelasi lucru cu alte piscoturi, pana cand ai umplut fundul tavii. Pune 1/2 din crema si intinde-o usor, ca sa nu spargi bulele de aer din ea.

Pune al doilea strat de piscoturi, de data asta punandu-i in pozitie orizontala. Pune peste ei restul de crema si niveleaza usor.

Cu o sita mica pudreaza generos cu cacao pe toata suprafata. Lasa la frigider peste noapte

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tìramisú - reteta originala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Inteligenta

Postat de eumimi

Prajitura Inteligenta

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos. Se adauga untul topit si faina si se mixeaza in continuare. Adaugam in fir subtire si laptele mixand in continuare.  Mixam si albusurile...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si crema caramel

Postat de Valclaudia

Prajitura cu foi si crema caramel

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2010, 20:53
Ahaaaa, ai facut prajituri ? Sa faci mai multe ca ai vazut cate amatoare sunt spune in ce cartier stai ca sa stiu cum plec de acasa sa fiu prima
la 26.01.2010, 20:54
asteptam sectiunea....ca sa lesinam de pofta....
la 26.01.2010, 21:17
bunica, m-ai facut sa rad!

madi uita acum vine si sectiunea....
la 26.01.2010, 23:04
se stie ara un gust nemai pomenit!
la 27.01.2010, 14:26
de cand zic k fac si eu dar nu mai ajung...

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking