Ingrediente
- 400 g mascarpone
- 120 g zahar
- 4 oua
- cacao neindulcita
- 400 g savoiardi (piscoturi normale)
- 150 g biscuiti/piscoturi mici
- 14 canite de cafea indulcite cu 3 ling de zahar
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Intai facem cafeaua o indulcim cu cele 3 linguri de zahar si o lasam deoparte sa se raceasca.
Intre timp separam in 2 vase inalte albusele si galbenusele. In cel cu albuse adaugam putina sare si folosind mixerul la viteza maxima batem spuma.Odata formata adaugam 60 de g din zahar si mestecam cu o lingura de lemn sau plastic de jos in sus,incet.Poi galbenusurile se amesteca cu restul de zahar (alte 60 g ) si odata obtinuta crema la acestea adaugam incet mascarponele ,dar continuam sa mestecam folosindu ne de lingura de lemn sau plastic.Amalgamam bine totul avand grija ca mascarponele sa nu devina unt .
La crema cu mascarpone (galbena) adaugam spuma de albuse (tare,nu lichida) si amestecam incet.Dupa care punem in tava un rand de piscoturi si crema deasupra,alt rand de piscoturi si alt rand de crema si poi piscoturi si crema ;Astfel deasupra vom avea crema ;) Lasam la frigider cateva ore bune (eu de obicei las o zi) si apoi presaram cacao deasupra si pe margini punem piscoturile mici .
Pofta buna!!E un dulce cunoscut de toti ,delicios si usor :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|