Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 2 pungi piscoturi
- 3 galbenusuri
- 6 linguri zahar plus alte 6 linguri zahar pentru sirop
- 2 cutii branza mascarpone
- o cutie frisca
- cacao
- zahar vanilat
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul si capata consistenta unei creme. Pentru ca au fost oua din comert le-am pus si pe baie de abur. La final, se pune la racit.
Frisca se bate bine si se da la rece.
6 linguri se zahar se caramelizeaza peste care se pune 300 ml apa, se lasa la topit.
Cand crema de oua s-a racit se amesteca cu mascarpone si frisca. Se mai pune compozitia rezultata la rece pentru 10 minute.
Se iau piscoturile, se inmoaie in siropul de caramel si se aseaza pe rand in tava. Cand se completeaza primul rand, se pune prima parte a cremei.
Se pune al doilea rand de piscoturi si a doua parte a cremei. se pudreaza cu cacao.
Se da la rece pentru cateva ore. Eu am tinut o noapte in frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|