Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 8 oua
- un pachet mare de piscoturi
- 5 linguri zahar(de preferat zahar brun)
- un praf de sare
- o cutie mare de mascarpone(500 gr)
- 2 esente de rom
- cafea
- cacao
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Prima data se fierbe cafeaua fara zahar si se lasa la racit, intre timp se separa ouale.
Cele 8 albusuri se bat spuma cu un praf de sare pana se intareste perfect, apoi galbenusurile se bat si ele cu cele 5 linguri de zahar pana ajung la consistenta de bezea, peste ele se adauga continutul cutiei de mascarpone, o esenta de rom si din albusuri adaugati peste crema obtinuta din galbenusuri si mascarpone cat credeti de cuviinta (IMPORTANT ! CREMA TREBUIE SA FIE TARE.).
Dupa ce terminati de amestecat puneti crema la frigider pentru 3-5 minute.
Se ia o tava de marime normala cu bordura inalta (De preferat tavile de aluminiu din comert, de unica folosinta). Se scot piscoturile si se introduc printr-o singura miscare in cafeaua amestecata cu o fiola de rom si se aseaza pe fundul tavii, in ce forma doriti, se scoate crema de la frigider, se adauga peste piscoturi jumatate din cantitate, se pune iarasi un rand de piscoturi inmuiate in cafea si se adauga cealalta jumatate de crema. Pe deasupra ultimului strat de crema se cerne cacao (eu cern cu strecuratoarea mica de ceai). Apoi se pune la frigider si se lasa cel putin 8 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|