Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 250 g brânză mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă
- 4 gălbenușuri
- 3-4 linguri zahăr
- o fiolă esență rom
- 1 pachet mic de pișcoturi
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Pentru început pregătiți cafeaua (cam 200ml) pentru pișcoturi, pe care o îndulciți și o aromatizați cu esență de rom și o lăsați deoparte la răcit. Frecați gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie aproximativ 5 minute, până ce zahărul se topește și compoziția se transformă într-o cremă. Lăsați crema să se răcească, iar între timp bateți frișca. După ce crema s-a răcit, puneți brânza mascarpone peste aceasta, lingură cu lingură amestecând bine până la omogenizare. La final adăugați frișca împreună cu esența de rom.
Pregătiți un platou sau o tavă și treceți jumătate din pișcoturi prin cafea și așezați-le unul lângă altul. Turnați jumătate din cremă, apoi restul de pișcoturi și bineînțeles restul de cremă...:)
Pudrați cu cacao și dați la rece pentru cel puțin 4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|