Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 1 pachet cu piscoturi (cu patru randuri)
- 500 ml. smantana
- 500 ml. frisca Hulala
- 250 gr. branza mascarpone
- 200 gr. zahar
- 6 linguri ness solubil
- Decor:
- 150 gr. ciocolata
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Pregatim toate ingredientele.Intr-un bol,punem branza mascarpone si zaharul. Cu ajutorul unui mixer amestecam pana ce zaharul se incorporeaza bine, circa 5 minute. Separat se bate frisca foarte bine. Se adauga peste frisca batuta smantana si se mai amesteca din nou. Peste smantana si frisca se adauga crema de branza frecata cu zaharul. Amestecam.
Nessul separat se amesteca cu cateva linguri de apa.
Intr-o tava se pune mai intai un strat de piscoturi inmuiate in ness, aveti grija, deoarece daca le tineti prea mult se rup. Peste stratul de piscoturi se adauga un strat de crema, apoi iarasi un strat de piscoturi si dupa crema ramasa. Ciocolata se rade si se pune deasupra tiramisului. Se da la rece cel putin 6 ore. Ideal ar fi sa stea 12 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|