Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Postat de Patricia_Iordache_79 in Torturi
25 Mar 2013 | 5046 vizualizari
Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale

Tiramisu reţetă originală sau nu, acest tort l-am facut - cam pe fuga ce-i drept - pentru sotul meu care azi, implineste 34 ani :) Sa-mi traiasca! ;) Pentru reteta m-am inspirat de pe blog-ul Boabe de Cafea, insa am adus unele modificari.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml lapte;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 3 linguri cacao neagra;
  • 50 gr. unt
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 oua (doar galbenusurile);
  • 80 gr. zahar pudra vanilat;
  • 500 gr. mascarpone
  • Alte ingrediente:
  • 100 ml. lichior cappucino;
  • 42 piscoturi;
  • 300 ml. cafea tare (300 ml. apa+3 lingurite cu varf de cafea+ 3 lingurite zahar)
  • fulgi de migdale (pentru decor);
  • cacao pudra (pentru decor)

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Cum preparam crema de ciocolata:

Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand crema devine vascoasa. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam energic. Lasam la racit.

Cum preparam crema mascarpone:

Mixam cele 4 galbenusuri cu zahar pudra pana obtinem o crema galben pal. Adaugam mascaropne si mixam pana avem o textura ca a unui mousse.

Crema finala:

Amestecam crema de ciocolata rece, cu crema mascarpone. Crema obtinuta o punem la frigider pana cand preparam siropul pentru piscoturi.

Siropul:

Facem o cafea tare pe care o lasam la racit si amestecam cu cei 100 ml lichior.

Montam tortul asa:

Pe o tava dreptunghiulara (a mea 20X32 cm) asezam 21 piscoturi - hidratate bine in sirop - unul langa altul.

Punem peste ele jumatate din cantitatea de crema, apoi alt strat de 21 piscoturi si restul de crema.

Presaram fulgii de migdale, pudram cu cacao si lasam la frigider minim 5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, ciocolatos cu fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort " Merci"

Postat de RuxyRux

Tort " Merci"

Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata: Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu zmeura

Postat de Irina

Tort de ciocolata cu zmeura

Blatul: Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot. Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2013, 04:51
bun bun
la 25.03.2013, 05:12
mmm trebuie incercat
la 25.03.2013, 05:54
ce bunatate!
la 25.03.2013, 06:56
Multumesc
la 25.03.2013, 08:55
Vaiii ce bine arata!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking