Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 250 gr mascarpone
- 200 gr piscoturi (20 buc.)
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf sare
- cacao pt ornat
- cafea aproximativ 250 ml
- 100 ml Brendy (daca preferati cu alcool)
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand devine o crema albicioasa, cu aspect de crema.
Albusurile se bat separat cu un varf de sare. Cand spuma prinde putin volum adaugam zaharul ( 3 linguri). Spuma de albusuri este gata cand devine tare si lucioasa.
Peste galbenusuri se adauga crema de mascarpone, se omogenizeaza, dupa care se adauga usor spuma de albusuri, amestecand de jos in sus cu o furculita.
Siropul cu care insiropam piscoturile se face din cafea ( o parte cafea, a parte apa) peste care adaugam 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat si Brandy. Trecem rapid piscoturile prin cafea pe ambele parti, ele trebuie doar putin umezite.
Intr-o cupa sau intr-un vas cu pereti inalti punem un strat de piscoturi, pe ele adaugam un start gros de crema, apoi alt strat de piscoturi si inca un strat gros de crema. Peste ultimul strat se presara cacao. Se baga la frigider si se serveste peste 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|