Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- un panettone
- 500 g mascarpone
- 5 oua
- un varf de sare
- 4 cesti de cafea tare
- 3 linguri de cacao amara
- 3 lingurite de amareto
- 5 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Separam albusurile de galbenus si le batem spuma cu un varf de sare si il dam la rece .
Intr-un vas adaugam galbenusurile si zaharul pudra si amestecam pana obtinem o crema .
Peste aceasta crema adaugam mascarponele si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand acesta se integreaza bine in crema.
Aceasta crema o adaugam peste albusurile batut spuma si amestecam de sus in jos. NU ESTE RECOMANDAT MIXERUL.
Am taiat panetonele felii dupa care le-am stropit cu cafeaua unde am adaugat cele 3 lingurite de amareto .
Le asez in tava si incep sa fac un strat de panettone dupa care un strat de mascarpone si continui pana cand am terminat crema si panettonele .
Mie mi-au iesit doar doua straturi de panettone si doua de mascarpone deoarece panettonele era inceput.
Pe ultimul strat unde este crema cu o sita cernem cacaoa amara si dam la frigider peste noapte sau cel putin cateva ore.
Ce sa zic, mie mi-a placut, !!
Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|