Tiramisu reţetă originala, cu rom

Postat de remy_81 in Torturi
17 Ian 2013 | 14068 vizualizari
Tiramisu reţetă originala, cu rom

Tiramisu reţetă originala, cu rom

Ingrediente

  • 400 gr. piscoturi intregi
  • 500 gr. mascarpone
  • 6 oua medii
  • Cafea
  • 50 gr. cacao
  • 20-30 ml rom (nu esenta)
  • 120 gr zahar+doua linguri pentru cafea

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originala, cu rom

Pregatire crema: Se iau ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma (cu mixerul) si se pun la frigider. Galbenusurile se bat impreuna cu cele 120 gr. de zahar pana iese o crema si se pun de asemenea la frigider. Intr-un bol de plastic punem branza mascarpone si o batem timp de 2-3 minute cu telul. Luam crema de galbenusuri si o punem peste mascarpone amestecand-o usor cu o lingura pana se omogenizeaza, apoi adaugam si spuma de albusuri la fel, amestecand pana devine o crema omogena. Se da la frigider. 

Se pune apa la fiert cam 500 ml si se adauga 3-4 lingurite cafea sau mai multe in functie de cat de tare doriti sa fie .O indulcim cu 2 linguri de zahar. Dupa ce este gata, cafeaua se lasa la racit si se aduga romul.

Cand cafeaua este rece se pune intr-un bol suficient de mare incat sa se poata introduce piscoturile. Se ia un platou sau o farfurie suport. Piscoturile se introduc in cafea timp de o secunda fiecare si se aseaza in randuri pe toata suprafata platoului sau a farfuriei suport. Se ia crema si cu o lingura se pune un strat subtire acoperind in intregime piscoturile. Peste crema adaugam inca un strat de piscoturi in sens invers, inmuiate in cafea fiecare in parte timp de o secunda dupa care inca un strat de crema putin mai groasa decat prima. Se pune cacaoa intr-o strecuratoare si se presara peste tiramisu (vezi foto). Se pune la frigider cam o ora doua dupa care se poate servi. Daca va mai raman piscoturi si crema faceti aceeasi operatiune pe un alt platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala, cu rom" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Tiramisu reţetă originală

Postat de rocsi_1612

Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta. Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina. Albusurile le batem...

Citeste continuarea

Tort Tiramisu reţetă originală

Postat de RuxyRux

Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua se indulceste cu zaharul brun se adauga esenta de rom. Se amesteca la rece Martini,  galbenusurile,  zaharul, apoi vanilia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2013, 08:04
la 17.01.2013, 08:45
Ia te uita,credeam ca ai fugit in lume dupa "primirea" ce ti-am facut-o,dar vad ca ai venit cu desertul
Un desert bun,dar mie nu-mi place cu ouale crude.Te felicit pentru ca ai curajul sa faci desert
la 17.01.2013, 10:02
dia,deci nu l-ati speriatsi eu il felicit ca face desert,eu tiramisu inca n-am facut
la 17.01.2013, 10:16
pai sa stii Miti,ca-i mare lucru daca un barbat face desert
la 17.01.2013, 11:57

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking