Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de alinutza1983 in Torturi
27 Apr 2011 | 4795 vizualizari
Tiramisu reţetă reinterpretata

Mi-a facut demult timp cu ochiul acest tortulet de pe blogul Mayei: am operat cateva mici modificari, dar nu cred ca am modificat radical gustul minunat al acestui desert! a fost foarte apreciat de Pasti! Tiramisu reţetă reinterpretata

Ingrediente

  • PENTRU BLAT:
  • piscoturi savoiardi ( cantitatea depinde foarte mult de marimea tavii )
  • 1 cutie lapte de cocos ( am gasit la Mega Image) + 200 ml lapte ( se amesteca cele doua )
  • PENTRU CREMA:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g capsuni+ zahar dupa gust
  • PENTRU BUDINCA DE COCOS:
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 100 g fulgi de cocos

Mod de preparare

Tiramisu reţetă reinterpretata

1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu zahar si amidon, si se fierbe pîna se îngroasa,amestecînd într-una; crema astfel obtinuta trebuie sa arate ca o budinca ceva mai groasa , se va lasa la racit, insa va trebui acoperita cu o folie de plastic ( ca sa nu prinda pojghita)

2.Mixam capsunii cu zahar dupa gust - cu ajutorul mixerului vertical, apoi amestecam cu mascarpone,iar la final încorporam si budinca de cocos racita.

3. Imbracam forma in care alegem sa facem tortuletul in folie alimantara ( n. b: eu am folosit forma inimioara cu inel detasabil ) , apoi, trecem rapid fiecare piscot prin laptele de cocos si ii asezam aliniati, unul langa altul; cand am acoperit fundul tavii vom adauga peste un strat de crema , apoi repetam acelasi procedeu cu piscoturile- crema si tot asa , pana se termina canitatea de ingrediente, iar deasupra va trebui sa avem piscoturi.

 4.Acoperim tava cu folie si dam la rece- la frigider pentru mai multe ore- preferabil chiar peste noapte; astfel crema se va intari si a doua zi rasturnam prajitura cu grija pe un platou incapator; se finiseaza tortul cu putina crema de mascarpone si budinca ( oprita din ziua precedenta), apoi pudram peste cacao din abudenta! tips: cacao se va pudra doar inainte de servire ( in caz contrar se umezeste si prajitura nu mai are aspect placut - eu am descoperit acest lucru dupa ce am facut boacana!!! he he ); decoram dupa pricepere cu bucatele de capsuni, bombonele decorative, etc! tips: capsunile se vor taia uniform daca ne folosim pentru aceasta operatiune de feliatorul de oua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

Postat de Bucataras

⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

Cum se prepară ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:     Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de alldayspice

Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2011, 18:54
interesant cu lapte de cocos
la 27.04.2011, 18:55
la 27.04.2011, 19:03
cred ca ce aroma are
la 27.04.2011, 19:05
buna tare
la 27.04.2011, 19:08
bun cocosul in combinatie cu capsuni1 ( dar deocamdat nu sunt aromate capsunile... ) ...multumesc fetelor!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking