Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de adasev12 in Prajituri
28 Apr 2012 | 7148 vizualizari
Tiramisu reţetă reinterpretata

pofta mare, lipsa de ingrediente, si putina inspiratie...am vrut tiramisu si am facut...chiar daca a iesit altfel, s-a papat imediat...sotul zice ca a fost mai bun decat cu piscoturi...nu a fost mai bun , parerea mea, dar a fost.....altfel...

Ingrediente

  • 300 g biscuiti dulci
  • 3 oua
  • 5 g gelatina foaie
  • 250 g mascarpone
  • 50 g stafide
  • 5 ml esenta de rom
  • 6 lg zahar
  • o vanilie
  • 300 ml cafea indulcita( eu am folosit jacobs, ca nu am avut ness, dar parerea mea e ca cu ness e mai bun...sau poate ca-mi place mie mai mult...)
  • cacao amara

Mod de preparare

Tiramisu reţetă reinterpretata

Mai intai am facut cafeluta si am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am pus esenta de rom in ea.

Gelatina am pus-o in apa rece la hidratat in frigider. Astfel se topeste fff repede, imediat ce se incalzeste nitel.

Stafidele le-am pus in apa calduta sa se hidrateze si ele cam jumatate de ora.

Galbenusurile le-am batut bine cu 4 lg de zahar si vanilia pana au devenit albicioase si s-a topit zaharul( nu e nevoie neaparat de zahar pudra, fiindca se va topi oricum). Albusurile le-am batut spuma cu alte 2 lg de zahar. Gelatina am pus-o la foc mic doar sa se incalzeasca putin, s-a topit imediat , apoi am adaugat-o peste galbenusuri si am mai mixat putin sa se amestece bine.  Am adaugat mascarpone la galbenusuri si am amestecat cu o lingura pana s-a incorporat bine,, apoi am pus si albusurile si am amestecat tot cu lingura.

In lipsa unei tavi cu pereti detasabili, m-am folosit de o cutie de inghetata, pe care  apoi am taiat-o frumusel  cu foarfeca de jur imprejur. Deci am luat cutia si am inceput asamblarea.

Am pus un strat de biscuiti inmuiati in cafea , apoi un strat de crema,apoi alt strat de biscuitii inmuiati si apoi iar crema...

Am pus patru straturi de biscuiti, terminanad cu crema deasupra.

Am dat la frigider pt cateva ore, cel putin 2  ca sa se intareasca putin crema.

Am scos cutia si cu o foarfeca am taiat lateralele cutiei, lasand doar partea de jos,  pe post de suport-tava.

Am presarat deasupra cacao din belsug , am taiat si am trecut la treaba, adica la infulecat.

Pofta buna si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de alldayspice

Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă reinterpretata

Postat de Brindusa

Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata Amesteca faina, sarea si praful de copt. Taie vanilia in doua, pe lungime si cu un cutit razuie semintele. Pune atat semintele cat si pastaia in lapte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2012, 10:15
la 28.04.2012, 10:19
a iesit bine
la 28.04.2012, 10:26
motan...

gurita_ta, ms frumos
la 28.04.2012, 12:15
la 28.04.2012, 12:17
Mmmmm ce pofta mi-ai facut...arata de-ti vine sa musti din felie

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking