Ingrediente
- 300 ml cafea pregatita
- 5 galbenusuri
- 4 albusuri
- 200 gr zahar pudra
- 2 cutii de mascarpone de 250 gr
- 2 lingurite esenta de rom
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 pachet mare de piscoturi
- cacao pentru decor
Mod de preparare
Tiramisu reţetă tort
In primul rand se pregateste cafeaua si se lasa la racit dupa care ne apucam de crema.
Zaharul il batem bine bine cu galbenusurile.
Se adauga mascarpone care trebuie sa fie rece (se tine la frigider cat timp se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga la compozitie) si se amesteca bine.
Adaugam esentele de rom+vanilie si la sfarsit albusurile batute spuma (eu am pus doar spuma ) si amestecam de data aceasta cu o lingura.
O parte din piscoturi le taiem la capete pt a putea sta in picioare si tapetam peretii tavei (cu peretii detasabili) cu piscoturile taiate(aceste piscoturi nu se dau prin cafea).
Restul piscoturilor le inmuiem rapid prin cafea, adaugam un prim strat de picoturi apoi un strat de crema, inca un strat de piscoturi si terminam cu inca un strat de crema.
Deasupra acoperim cu cacao si dam la frigider pt cateva ore...sau daca aveti rabdare..pana dimineata! Eu am fost in criza de timp ca trebuiau sa ajunga invitatii si a stat doar 4-5 ore.
Pofta bunaaa!!!
Ps: poze cu sectiunea am facut spre seara si n-au iesit deloc clare cu telefonul:(
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă tort" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|