Tobă a la Panacris

Postat de panacris in Mezel de casa
28 Dec 2014 | 5175 vizualizari
Tobă a la Panacris

Dacă am început cu jumările, vă aduc și toba preparată în casa Zmeilor, bineînțeles tot pentru Moș Crăciun, înfrigurat ;) Fiindcă am avut doar o jumătate de Ghiță, și mai aveam nevoie de organe pentru un altfel de caltaboș, a ieșit o tobiță super suficientă pentru noi.

Ingrediente

  • căpățână de porc 1/2 bucată,
  • ficat de porc 3/4,
  • rinichi 1/2 bucată,
  • plămân 3-4 bucată,
  • splină 1/2 bucată,
  • sare iodată,
  • foaie de dafin,
  • coriandru 2-3 boabe,
  • boia de ardei dulce,
  • stomac de porc pentru umplut,
  • ată de macrame,
  • ac de cusut cu urechi mari.

Mod de preparare

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de minute, spumuindu-se a nevoie. După ce carnea s-a dezlipt de pe os, se oprește fierberea, se scoate din lichidul obținut și după ce s-a răcit se începe tocarea ei. Tot TataZmeu, m-a ajutat;) Îl înaintez în grad de tocător șef ;) La fel se procedează și cu organele. Se amestecă cele două feluri de cărnuri într-un castron încăpător, se asezonează de sare, piper, boia și un pic de lichid în ce a fiert căpățână;)  gelatină curată;) Se umple apoi stomacul de porc, foarte bine curățat ;) (o să vă povestesc altdă dată;) poate un articol:D), cu umplutura obținută, apoi se coase, cu ață de macrame:D e mai rezistentă;) eventual se poate folosi și ață de papiotă, pusă în patru straturi;), cu pași în urmă ca să nu se destrame ;) În final tobița obținută se pune la fiert la foc foarte foarte mic, în apa în care a fiert căpățâna, cca. 15  minute.

Apoi se scoate cu ajutorul unei strecurători mari, se pune într-un vas cu marginile mai înalte, se pune deasupra ei o scândurică de lemn, peste care se pune o greutate, de cca. 2000 g;) eu am pus două borcane de muraturi ți se dă la rece ptr cca. 48 de ore;) Se servește rece, tăiată felii mai groase cu pâine de casă și salată de hrean;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tobă a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carnati ardelenesti

Postat de MotanLaOale

Carnati ardelenesti

Usturoiul se curata si si se piseaza. Eu l-am tocat la robotel. Apa cu sarea se fierbe, se da un clocot si se da deoparte. Se pune si usturoiul in apa si se lasa la racit. Matele,...

Citeste continuarea

Pastrama din piept de pui

Postat de ctlina

Pastrama din piept de pui

Carnea se va macera in 2 pasi : Prima marinada: Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2014, 20:37
buna!
la 28.12.2014, 20:37
la 28.12.2014, 20:40
la 28.12.2014, 20:40
la 28.12.2014, 20:41
vreau si toba

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking