Toba de pui si porc

Postat de gicuta69 in Mezel de casa
15 Apr 2015 | 10071 vizualizari
Toba de pui si porc

Ingrediente

  • 1 ciolan mic de porc ,crud
  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 plic de gelatina
  • frunze de dafin
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii.

Pulpele spalate si taiate pe jumatate le-am pus la fiert la bain-marie . Pentru fierberea pulpelor avem nevoie de doua oale. Eu am folosit una de 3 litri, in care am pus pulpele impreuna cu foile de dafin, piper boabe si gelatina si una de 5 litri in care am pus apa (pana la jumatate).

Oala mica se pune deasupra celei  mari.  Am pus oalele pe foc ,si cand apa a inceput sa fiarba am dat focul mic, si am acoperit oala mica. Am lasat sa fiarba aproximativ 3 ore, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta, de 2-3 ori. Am adaugat apa fierbinte in oala mare, cand a scazut.   

Dupa ce au trecut cele 3 ore,am scos carnea de pui , si dupa ce s-a racit am inlaturat pielitele si am ales-o de pe oase.Am amestecat-o cu carnea de porc, am adugat sare si piper dupa gust,si am pus-o intr-un pet de 2 litri taiat(partea de sus).

In zeama care si-au lasat-o pulpele am pus usturoiul pisat si am amestecat  bine. Am strecurat zeama si am turnat-o peste carne. Am acoperit pet-ul cu folie si l-am dat la frigider.

A doua zi l-am taiat si am scos toba. Am feliat-o in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui si porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Parizer de casa din carne de pui

Postat de rocsi_1612

Parizer de casa din carne de pui

Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit,...

Citeste continuarea

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

Postat de panacris

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

Carne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia  și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2015, 15:26
la 15.04.2015, 15:27
la 15.04.2015, 15:28
arata bine
la 15.04.2015, 15:30
f buna
la 15.04.2015, 15:47
Bună rău!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking