Pastrama din piept de pui
Postat de Lia1 in Mezel de casa 25 Aug 2013 | 27918 vizualizari
Dupa ce am descoperit aceasta reteta si mi-am propus sa o incerc, am cercetat in arhiva bucataras.ro si am mai vazut 3 astfel de propuneri dar pentru ca erau diferite ca ingrediente, consider ca aduc ceva nou.
La mine este o necesitate ca sa o prepar deoarece nu cumparam salamuri mai mult de 3 ori pe an (doar pastrama am luat din comert).
Imi trebuie pentru salata "Musafirii fericiti" :), pt. micul dejun de la Bunica, in varianta calda asa cum o sa o mancam azi si desigur pachetelul pentru scoala (o voi repeta cand va incepe) sau serviciu
Se feliaza frumos si calda si rece.
Fiind un preparat natural fara E-uri si chestii neintelese scrise pe etichetele produselor din magazin, merita incercat.
Gustul nu este chiar asa de savuros ca al celei afumate din comert dar e ok.
Eu am preparat-o in varianta originala dar va modific ingredientele in felul urmator: de pus musai o capatana de usturoi in prima marinada, am redus mierea de la 2 la 1.5 lingura,de asemenea zaharul de la 2 la 1.5 lingura si sosul de soia de la 1 lingura la 1/2 lingura.
Le-am redus pt. ca mi s-a parut usor dulceag invelisul iar soia avea aroma prea pregnanta.
Am inteles ca se poate prepara si din piept de curcan, cotlet de porc, etc.
Nu dureaza deloc mult timp prepararea doar ca trebuie sa stea la macerat.
Inapoi la reteta
|