Pastrama din piept de pui

Postat de Lia1 in Mezel de casa
25 Aug 2013 | 26079 vizualizari

Dupa ce am descoperit aceasta reteta si mi-am propus sa o incerc, am cercetat in arhiva bucataras.ro si am mai vazut 3 astfel de propuneri dar pentru ca erau diferite ca ingrediente, consider ca aduc ceva nou. La mine este o necesitate ca sa o prepar deoarece nu cumparam salamuri mai mult de 3 ori pe an (doar pastrama am luat din comert). Imi trebuie pentru salata "Musafirii fericiti" :), pt. micul dejun de la Bunica, in varianta calda asa cum o sa o mancam azi si desigur pachetelul pentru scoala (o voi repeta cand va incepe) sau serviciu Se feliaza frumos si calda si rece. Fiind un preparat natural fara E-uri si chestii neintelese scrise pe etichetele produselor din magazin, merita incercat. Gustul nu este chiar asa de savuros ca al celei afumate din comert dar e ok. Eu am preparat-o in varianta originala dar va modific ingredientele in felul urmator: de pus musai o capatana de usturoi in prima marinada, am redus mierea de la 2 la 1.5 lingura,de asemenea zaharul de la 2 la 1.5 lingura si sosul de soia de la 1 lingura la 1/2 lingura. Le-am redus pt. ca mi s-a parut usor dulceag invelisul iar soia avea aroma prea pregnanta. Am inteles ca se poate prepara si din piept de curcan, cotlet de porc, etc. Nu dureaza deloc mult timp prepararea doar ca trebuie sa stea la macerat.

Inapoi la reteta

Comentarii (55)

la 25.08.2013, 17:12
Ce prezentare frumoasa!
la 25.08.2013, 17:24
Merci Merisor!
... s-a impus pt ca la final m-am gandit s-o rumenesc frumos aprinzand grill-ul cateva minute dar dupa numai vreo 3 se innegrise deja pe alocuri ... desteapta de mine am pus-o chiar pe cel mai de sus raft

Asa ca prezentarea e strategie ca sa va distrag atentia de la asta
la 25.08.2013, 17:24
O bunatate!
la 25.08.2013, 17:27
Merci Angelina, nici n-am apucat sa vad ce-ati mai postat si scris pe aici ca tare mi-e drag sa vad

la 25.08.2013, 17:32
Am facut si eu ,e foarte buna!
la 25.08.2013, 17:34
m-ai lasat paf
exceptionala prezentare!
la 25.08.2013, 17:35
vaaaaaaaaai, da-mi repede adresa sa-ti fac o vizita,pana nu terminati toata pastrama asta delicioasa! Felicitari,Lia! Minunata prezentarea...
la 25.08.2013, 17:44
Excelenta! Iar prezentarea e...wow
la 25.08.2013, 17:45
la 25.08.2013, 17:53
Ce rumena si ce bine arata,felicitari si pentru prezentare .
la 25.08.2013, 18:09
Ce bine arata si ce buna trebuie sa fie! Bravo!
la 25.08.2013, 18:19
Bravo Buni, pai nici nu ma asteptam tocmai dvs. sa n-o fi incercat

Gaby, Claudia, Miha, Motanas., Xana imi face deosebita placere ca apreciati si prezentarea .
Ma ocup cu mare placere si de partea asta, ... recunosc ca imi place sa ma joc ... e deja hobby

Cleme, ... mai ales "rumena" ... tocmai am explicat mai sus ce ispravi am facut la final prin buctarie
la 25.08.2013, 18:53
Ce prezentare,wow arata bestial,ce bunaciune,
la 25.08.2013, 19:16
Merci Costeo
la 25.08.2013, 19:25
Super

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking