Pastrama din piept de pui

Postat de Lia1 in Mezel de casa
25 Aug 2013 | 27905 vizualizari

Dupa ce am descoperit aceasta reteta si mi-am propus sa o incerc, am cercetat in arhiva bucataras.ro si am mai vazut 3 astfel de propuneri dar pentru ca erau diferite ca ingrediente, consider ca aduc ceva nou. La mine este o necesitate ca sa o prepar deoarece nu cumparam salamuri mai mult de 3 ori pe an (doar pastrama am luat din comert). Imi trebuie pentru salata "Musafirii fericiti" :), pt. micul dejun de la Bunica, in varianta calda asa cum o sa o mancam azi si desigur pachetelul pentru scoala (o voi repeta cand va incepe) sau serviciu Se feliaza frumos si calda si rece. Fiind un preparat natural fara E-uri si chestii neintelese scrise pe etichetele produselor din magazin, merita incercat. Gustul nu este chiar asa de savuros ca al celei afumate din comert dar e ok. Eu am preparat-o in varianta originala dar va modific ingredientele in felul urmator: de pus musai o capatana de usturoi in prima marinada, am redus mierea de la 2 la 1.5 lingura,de asemenea zaharul de la 2 la 1.5 lingura si sosul de soia de la 1 lingura la 1/2 lingura. Le-am redus pt. ca mi s-a parut usor dulceag invelisul iar soia avea aroma prea pregnanta. Am inteles ca se poate prepara si din piept de curcan, cotlet de porc, etc. Nu dureaza deloc mult timp prepararea doar ca trebuie sa stea la macerat.

Inapoi la reteta

Comentarii (55)

la 25.08.2013, 19:34
Cu sau fara prostioara, arata grozav de bine!
la 25.08.2013, 19:35
O bunatate!
la 25.08.2013, 19:52
Ica, Dya, Ina
la 25.08.2013, 20:00
arata super!bravo
la 25.08.2013, 20:11
te pup Bya, vacanta placuta!!!!
la 25.08.2013, 20:16
Nu conteaza,mie imi plece rumene,chiar bruneta...
la 25.08.2013, 20:33
la 25.08.2013, 20:35
grozava
la 25.08.2013, 20:35
la 25.08.2013, 20:46
la 25.08.2013, 21:18
Foarte buna ideea! Felicitari!
la 25.08.2013, 21:23
Imi place foarte mult cum ti-a iesit. Te felicit
la 25.08.2013, 21:36
Jamila si Rocsi, o fac pentru prima oara, gustul mai poate fi imbunatatit, am explicat in introducere merci
la 25.08.2013, 23:17
Tare buna si arata excelent!
la 26.08.2013, 00:26
Sunt si eu fan pentru o viata fara E-uri . Am sa incerc si eu sa prepar pastrama !!!.Felicitari pentru imagini

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking