Ingrediente
- 1,5 kg bureti vineciori
- ceapa verde proaspat culeasa de pe brazda din gradina- sa fie, nu ne zgarcim....
- o cana cu amestec de rosii si ardei facut asta toamna
- sare
- piper
- ulei pentru calit cca 100 ml
- marar si patrunjel tot din gradina
Mod de preparare
Mai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari.
Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt.
Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un praf de sare, lasam sa se caleasca cca 10 min, apoi adaugam buretii si acoperim tuciul cu un capac, lasam cca 30 de min sa se patrunda buretii bine, adaugam amestecul cu rosii si ardei, potrivim de sare si piper si mai lasam pe foc cca 10 min la foc mic. La final adaugam mararul si patrunjelul tocat.
Servim cu mamaliga si cu multa pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu bureti vineciori la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|