Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
10 Dec 2018 | 2936 vizualizari
Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

Azi -maine vin produsele proaspate de la ,,Ghita', asa ca am preparat cu ultimul carnat o tocana buna cu ciuperci si lapte. Bineinteles acompaniata  de mamaliguta si muraturi. Este cea mai simpla tocana de iarna care se prepara pe la noi in zona--cea a Clujului. Ciupercile sunt bonus :D   ,,Reteta romaneasca"

Ingrediente

  • 1 buc. carnat proaspat de porc [ congelat ]
  • 1 buc. carnat afumat picant cu boia
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 500 gr ciuperci de padure [ congelate]
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura cu varf cu faina alba
  • patrunjel verde
  • sare
  • smantana -optional

Mod de preparare

  1. Ceapa se curata si se toaca marunt.
  2. Carnatul afumat se taie felii subtiri 
  3. Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot.
  4. Se soteaza ceapa in ulei fierbinte impreuna cu feliile de carnat.
  5. Carnatul afumat cu boia iute a dat un gust deosebit tocanei. Nu mai este nevoie de nici un condiment.
  6. Se pune la prajit si bucata de carnat proaspat.
  7. Intepati cu furculita carnatul proaspat sa elibereze si acesta aromele si gustul usor de usturoi.
  8. Se trag carnatii intr-o parte si se pune o lingura cu varf de faina alba. Amestecati si apoi turnati laptele. Sarati.
  9. Se pun ciupercile in cratita cu restul ingredientelor si se fierbe la foc mic 15 minute.
  10. Nu este nevoie de mai mult timp. Ciupercile au fost fierte si taiate cuburi inainte de congelare.
  11. Daca mai este nevoie adugati putin lapte.
  12. Intre timp preparati mamaliguta.
  13. La sfarsit gustati tocana si sarati daca este necesar.
  14. Se distribuie in fiecare farfurie carnatul in mod egal.
  15. La servire presarati patrunjel verde deasupra.

             Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carnat, ciuperci si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ied cu legume- la tuci

Postat de mihaelar63

Ied cu legume- la tuci

Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie...

Citeste continuarea

Varza dulce cu carnati afumati

Postat de merisor67

Varza dulce cu carnati afumati

Am pregatit intai carnatii la cuptor. Eu ii pun pe gratarul cuptorului si sub gratar pun o tava cu apa si ii pregatesc asa cam 20 minute la 180 grade.  Varza spalata si scursa am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2018, 01:08
la 10.12.2018, 06:54
Ai făcut ceva gustos...!
la 10.12.2018, 07:55
O bunatate!
la 10.12.2018, 08:02
Bun bun😍😍😍
la 10.12.2018, 09:20

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking