Ingrediente
- 400 g costita afumata
- 500 g ceapa ( curatata)
- 250 g morcov ( curatat)
- 450 g ardei capia ( curatat)
- 1 kg cartofi ( curatati)
- 100 ml ulei
- sare
- piper multicolor
- boia dulce
- patrunjel frunze
Mod de preparare
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am curatat legumele, apoi le-am spalat si taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul l-am taiat cubulete mici, morcovul l-am dat pe razatoarea mica iar cartofii i-am taiat in bucati potrivite. Am pus uleiul intr-o cratita, am taiat bucatele costita apoi am pus-o in uleiul incins sa se rumeneasca putin, apoi am scos-o din cratita si am adaugat legumele, mai putin cartofii. Am adaugat un pic de sare si am calit la foc iute pentru cca 15 min, apoi am adaugat o cescuta cu apa , am redus focul si am mai lasat cca 10 min pe foc. Am transferat legumele calite intr-o oala de lut, am adaugat costita si cartofii, apoi am pus cca 1 l apa in cratita in care am calit legumele , apoi am turnat apa in oala de lut. Am presarat piper macinat si boia dulce. Am bagat oala de lut la cuptor, am dat drumul la foc mic pentru cca 2 ore. Dupa 2 ore am scos oala din cuptor si am presarat patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu arome de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|