Ingrediente
- cca 500 g cartofi
- 5-6 cepe albe
- 1 borcanel de 400 g sos de ardei capia
- sare
- piper
- ulei pentru calit ceapa
Mod de preparare
Mai intai, ne pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori. Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se incinga, adaugam ulei ( cca 100 ml), punem ceapa un pic de sare si o lasam sa se caleasca, apoi adaugam cartofii si turnam apa cat sa-i acopere bine, punem un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt patrunsi cartofii. Cand sunt fierti cartofii, adaugam sosul de ardei capia, potrivim de sare si piper, daca mai este nevoie si lasam sa dea intr-un clocot. Gata si tocana....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|