Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de post
24 Noi 2016 | 6136 vizualizari
Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci

Toate ca toate, dar mie tot la tuci imi plac mancarurile...mai taraneste asa....

Ingrediente

  • cca 500 g cartofi
  • 5-6 cepe albe
  • 1 borcanel de 400 g sos de ardei capia
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit ceapa

Mod de preparare

Mai intai, ne pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori. Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se incinga, adaugam ulei ( cca 100 ml), punem ceapa un pic de sare si o lasam sa se caleasca, apoi adaugam cartofii si turnam apa cat sa-i acopere bine, punem un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt patrunsi cartofii. Cand sunt fierti cartofii, adaugam sosul de ardei capia, potrivim de sare si piper, daca mai este nevoie si lasam sa dea intr-un clocot. Gata si tocana....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sarmale cu ciuperci și nucă

Postat de panacris

Sarmale cu ciuperci și nucă

Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de...

Citeste continuarea

Paste cu broccoli si sos de rosii

Postat de mirela0911

Paste cu broccoli si sos de rosii

Se rupe broccoli in buchete mici si se fierbe in putina apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se racesc usor sub jet de apa.  Pastele se fierb in apa cu sare pana cand sunt al...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2016, 18:14
Bun, de post, sănătos, ca de-acasă. Olea' de murături şi gata-i festinul.
la 24.11.2016, 18:17
Padre, sa nu zici ca eu nu mananc din astea....muraturile nu le-am adus de la tara, am pus un gogosar umplut....)
la 24.11.2016, 18:21
Buni!
la 24.11.2016, 18:26
la 24.11.2016, 18:27
Bune mâncărurile la tuci, mai ales la foc de lemne!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking