Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

Postat de ela2015 in Ficat
29 Noi 2015 | 5356 vizualizari
Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

#gatescpentruocarte Un preparat foarte bun indiferent de numele dat (mâncărică, tocăniţă, ostropel)!

Ingrediente

  • 1 kg. de ficăţei de pasăre;
  • 2 cepe;
  • 8 cartofi potriviţi;
  • 1 pungă de legume mexicane (450 de gr);
  • 200 ml. vin alb;
  • 1 linguriţă de boia afumată;
  • 1 lingură pastă de tomate;
  • sare, piper;
  • 3 linguri cu ulei;
  • 1 lingura cu unt;
  • 1/2 legatură de pătrunjel.

Mod de preparare

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă).

Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm cubuleţul de unt şi când s-a topit punem ficăţeii cu atenţie (să nu sară ulei din tigaie). Acoperim cu capac, iar dupa 5 minute îi întoacem şi îi gătim până se albesc.

Adăugăm vinul şi lăsăm tigaia fără capac, să se evapore alcoolul (le va da un gust foarte bun).

După ce vinul s-a evaporat, punem ceapa tocată mărunt, cartofii tăiaţi cuburi potrivite şi amestecul de legume mexicane (acestea din urmă nu trebuie gătite în nici un fel, dar nu trebuie să fie nici îngheţate sau pline de apă).

Dacă este nevoie se completează cu apă caldă până legumele sunt uşor acoperite. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional (pentru a nu rupe ficăţeii care sunt destul de fragili).

După 15 minute adăugăm pasta de tomate, boia, sare, piper şi învârtim uşor. Mai lăsăm 5 minute la foc mic după care îl oprim. Adăugăm verdeaţa tocată mărunt şi lăsăm acoperit pentru ca preparatul să se infuzeze.

Servim cu pâine, mămăliguţă, mujdei, murături, eventual, alături de o căniţă de vin fiert!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ficaţei de pasăre cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ficatei in sos de ceapa

Postat de mirela0911

Ficatei in sos de ceapa

Se tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Postat de gurita_ta2005

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Taiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite. Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 02:26
preparat gustos cu o prezentare deosebita
la 29.11.2015, 06:53
Apetisantă tocăniță!
la 29.11.2015, 08:03
O super tocanita, combinatia e fantastica, imi place!!!!
la 29.11.2015, 08:05
Buna tocanita, imi place !
la 29.11.2015, 08:06
ce papa bun!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking